Скільки чашок кави на день небезпечні для здоров’я: відповідь вчених

22.12.2022, 23:04
132957

Група вчених із Токійського національного центру глобальної охорони здоров’я та медицини виявила, що кава несе приховану загрозу для людей із артеріальним тиском понад 180/100 мм рт. ст. Дослідження показують, що люди з таким артеріальним тиском удвічі частіше помирають від серцевих захворювань, якщо випивають дві та більше чашок кави протягом дня.

Читайте також: Шойгу заговорив про новий наступ на Україну

Про це пише Daily Mail.

За словами автора дослідження доктора Хіроясу Ісо, вони з колегами зосередилися на тому, щоб визначити, чи поширюється захисний ефект кави на людей із різним ступенем гіпертонії, а також уплив зеленого чаю на ту саму групу людей.

Дослідники відзначають, що їхнє дослідження стало першим, яке виявило зв’язок між двома та більше чашками кави на день і смертністю від серцево-судинних захворювань у людей із тяжкою формою гіпертонії.

У дослідженні взяли участь близько 20 тисяч осіб – понад 12 тисяч жінок і трохи більше 6,5 тисячі чоловіків, які мешкають у Японії, в період від 1990 до 2009 роки. Під час дослідження учасники щороку відповідали на запитання про свої харчові звички, зокрема й про кількість кави, яку вони випивають за день. Також реципієнти повідомляли про стан свого здоров’я та хвороби, які були в них діагностовані в той чи інший проміжок часу.

Учені кажуть, що споживання кави не мало зв’язку зі смертністю від серцево-судинних захворювань у всіх групах, крім другої та третьої категорії. Водночас зв’язку між вживанням зеленого чаю та смертністю від серцево-судинних захворювань взагалі не виявили.

Крім того, вчені виявили, що для третьої категорії реципієнтів вживання двох і більше чашок кави на день підвищує ризик смертності від серцево-судинних захворювань протягом періоду дослідження вдвічі. Водночас у людей, які випивали лише одну чашку кави за день, таких ризиків виявлено не було.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com