Скільки коштує лікування хворого на коронавірус українця

18.01.2021, 18:23
93137

В Україні з державного бюджету витратили 19 млрд грн на медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 і з підозрою на нього. В середньому лікування одного українця обходилося в 45 тис. грн.

Читайте також: В Європі виявили раніше невідому мутацію коронавірусу

Про це йдеться в повідомленні Кабінету міністрів, яке опубліковано на офіційному сайті відомства. Протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тисячі пацієнтів із коронавірусом.

Із них у відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тис. осіб. Частка госпіталізованих становила 19,6%. Найбільше пацієнтів із коронавірусом у грудні госпіталізували в Києві – більше ніж 6000, а також в Одеській області – 4139 осіб, Дніпропетровській – 3869 осіб, Харківській – 3617 осіб.

Кількість лікарень, які входять до переліку готових для госпіталізації, у грудні 2020 року зросла. У травні таких лікарень було 240. У вересні – 343, у листопаді – 458. Зараз договір із НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів із COVID-19 мають 507 медичних установ.

У безплатний пакет послуг лікування пацієнтів із COVID-19 входить: тестування на COVID-19; лабораторне та інструментальне дослідження; медична допомога відповідно до галузевих стандартів; киснева підтримка, інтенсивна терапія за необхідності; медикаментозна терапія і знеболювання в разі необхідності.

“Всі препарати, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, внесено в тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних установ. Залишок ліків для боротьби з COVID, наявних у лікарнях і аптеках, доступний для перегляду на сайті НСЗУ”, – йдеться в повідомленні Кабміну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com