Скільки людей вважають зниклими безвісти в Україні через війну — Червоний Хрест назвав кількість

20.02.2024, 15:32
154472

Через війну 23 тисячі людей вважаються зниклими безвісти в Україні.

Читайте також: Росія націоналізувала колишню Липецьку кондитерську фабрику Roshen

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) повідомив про це 19 лютого.

“Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) працює, аби з’ясувати долю 23 000 людей, сім’ї яких не мають звісток від них – або тому, що вони потрапили в полон чи були вбиті, або тому, що зв’язок із ними було втрачено після того, як вони залишили свій дім. З усіх невимовних втрат і страждань найбільшого болю завдає розлучення сім’ї. Через два роки після ескалації збройного конфлікту гуманітарні потреби продовжують зростати, зокрема для мільйонів переміщених осіб на територіях обох країн та поза їх межами”, – повідомили в МКЧХ.

Там також зауважили, що протягом останніх двох років організація отримала понад 115 тисяч звернень телефоном, через онлайн-форми, листами чи особисто від родин у Росії й Україні, які розшукують своїх зниклих безвісти родичів.

“Не передати цей біль, коли не знаєш, що з твоїм близьким, а це – трагічна реальність для десятків тисяч сімей, які живуть у стані безперервної тривоги. Родини мають право знати долю своїх родичів та, за можливості, підтримувати з ними зв’язок”, – заявив голова Бюро Центрального агентства розшуку (БЦАР) МКЧХ Дусан Вуджасанін.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com