Скільки потрібно пити на день чашок кави та чаю: відповідь вчених

17.11.2021, 17:02
105285

Нове дослідження китайський вчених показало, що вживання двох чашок кави та чаю на день може на третину знизити ризик інсульту та деменції.

Читайте також: Чому потрібно спати в шкарпетках: відповідь вчених точно вас здивує

Про це пише Daily Mail.

Експерти стежили за здоров’ям 500 учасників і перевагами в гарячих напоях понад 10 років. У результаті учасники експерименту, які пили дві чашки кави та дві чашки чаю на день, на третину менше страждали від інсульту. Також шанси на розвиток слабоумства скоротилися на 28%.

Вживання тільки кави або тільки чаю також мало позитивний ефект, навіть якщо дорослі вживали лише один із напоїв на день.

За словами незалежних дослідників, експеримент не довів, що вживання кави чи чаю справді запобігає деменції чи інсульту, але показав явний взаємозв’язок.

Однак вчені попереджають: надмірне споживання цих напоїв може навпаки підвищити ризик. Наприклад, дослідження, проведене в Австралії, показало, що вживання більше 6 чашок кави на день підвищує ризик розвитку деменції на 53%.

Деякі вчені пояснюють позитивні ефекти від напоїв тим, що в них містяться поліфеноли, які також можна знайти в чорниці та какао.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com