Скільки Росія витратила грошей на війну: цифра вражає — джерело Reuters

17.02.2024, 10:01
154330

На розгортання та утримання своїх військ для повномасштабної війни проти України держава-агресорка витратила уже понад 200 млрд доларів.

Читайте також: Ворог надскладний: росіяни перекинули до Авдіївки елітні підрозділи

Про це повідомив журналіст Reuters Ідріс Алі на платформі Х (колишній Twitter) з посиланням на неназваного чиновника США.

“Росія, ймовірно, витратила до 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання та утримання військ в Україні”, – йдеться у дописі.

Журналіст уточнив, що ця сума включає 10 млрд доларів, які Російська Федерація втратила через скасування продажу своєї зброї.

Окрім того, через війну в Україні Кремль скасував заплановані раніше витрати в розмірі 1,3 трильйона доларів на економічне зростання до 2026 року.

Американський чиновник, якого цитує журналіст Reuters, озвучив також ймовірні втрати російської армії від початку повномасштабного вторгнення — 315 тисяч пораненими чи вбитими.

Також він додав, що від лютого 2022 року українські війська знищили або пошкодили у Чорному морі щонайменше 20 середніх та великих кораблів ВМФ Росії та один танкер під російським прапором.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com