Скільки Україні коштуватиме оновлена мобілізація 2024 року: цифра шокує

3.02.2024, 08:01
153625

Мобілізація від 400 до 500 тисяч військовозобов’язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки можуть стати Україні в суму близько 700 млрд грн.

Читайте також: Залужний назвав Зеленському проблеми, які успадкує його ймовірний наступник – The Washington Post

Про це розповіла очільниця комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа в подкасті Центру економічної стратегії (ЦЕС).

За її словами, мобілізація поточного року стане у 322 млрд грн додаткових видатків. Витрати стосуватимуться одягу, навчання, харчування, грошового забезпечення.

Роксолана Підласа зазначила, що Міністерство оборони на зустрічах з питання мобілізації та відкритих засіданнях оборонного комітету також озвучувало додаткову потребу на закупівлю та модернізацію військової техніки, що стане у близько 400 млрд грн.

“Тобто разом ідеться зараз про додаткову потребу на 2024 рік близько 700 млрд грн. Тут потрібно розуміти, що 700 млрд грн – це колосальна сума, це близько 22,5% усіх наших видатків 2024 року та 41% наших видатків на оборону“, – зауважила Підласа.

Керівниця бюджетного комітету ВРУ додала, що збільшити власні надходження на 40% за кілька місяців є важким завданням, у зв’язку з чим “ці розмови, де взяти додаткові гроші в бюджет, саме і є наслідком цієї потреби”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com