Скільки в Бучі людей залишаються зниклими безвісти: в Нацполіції приголомшили цифрою

1.04.2024, 16:03
156673

Після деокупації Бучі були знайдені 422 вбитих мирних мешканців, а загально в Бучанському районі виявили 1190 тіл загиблих. Проте ця цифра не остаточна, оскільки досі є люди, які значаться в переліку зниклих безвісти.

Читайте також: Азербайджан намагається розпочати війну – прем’єр Вірменії

Про це повідомив начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов.

За його словами, після деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителя, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. Нацполіція продовжує розслідувати воєнні злочини Росії.

Загалом в Україні поліцейськими розпочато понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ в Україні, з них 23 тисячі – вчинені саме на Київщині.

“31 березня 2022 року поліцейські одними з перших зайшли в деокуповану Бучу та побачили її трагедію. Правоохоронці  документували жахливі наслідки російського вторгнення – катівні, масові вбивства мирних громадян, руйнування. Кількість убитих і закатованих людей – не остаточна, оскільки чимало жителів зникли безвісти, їх розшук триває. На сьогодні зниклими безвісти вважаються 514 мешканців Київщини. Залишаються невпізнаними 180 тіл наших громадян”, – розповів Андрій Нєбитов.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com