Скільки військовозобов’язаних “невидимі” для держави: нардеп шокував кількістю

5.07.2024, 07:33
161212

В Україні майже 1 млн чоловіків призовного віку перебувають поза реєстрами. Вони офіційно не працюють, не навчаються і не є особами з інвалідністю.

Читайте також: Україна створює щонайменше 10 нових бригад, але для них не вистачає озброєння, – ISW

Про це розповів нардеп, член фракції “Слуга народу” і голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв’ю “Громадському радіо”.

За словами Наталухи, 938 тисяч чоловіків призовного віку – це люди, про яких держава не знає нічого, окрім ідентифікаційного коду.

“Вони не є учасниками економічних процесів. Для офіційної економіки вони абсолютно безкорисні. Вони не за кордоном, вони не служать, вони не аспіранти, вони не мають інвалідності”, – каже нардеп.

Деяких людей немає ні в реєстрах підприємців, ні серед найманих працівників. Дехто спеціально звільняється з роботи, щоб “сховатися” від держави.

Проте держава, замість того, щоб знайти цих людей, іде простішим шляхом, визнає Наталуха.

“Знайти їх – це завдання, на яке треба витрачати ресурси. Держава відома тим, що не завжди хоче витрачати ресурси та обирає зазвичай простіший шлях. Тобто взяти наявні реєстри, які демонструють, де хто є. Обрати офіційно працевлаштованих співробітників і просто пройтися по них”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com