Слідом за нафтою Європа готує ще один удар по Росії – the New York Times

2.02.2023, 20:32
135234

У неділю, 5 лютого 2023 року, через два місяці після того, як Європейський Союз заборонив поставки більшої частини сирої нафти з Росії, блок поширить ембарго на російські поставки дизельного палива та бензину.

Читайте також: Путін віддав наказ захопити Донецьку та Луганську області до березня – ГУР

Як повідомляє The New York Times, Європейський Союз, країни Великої сімки та їхні союзники прагнутимуть обмежити суму доходів, які Росія може отримати від своїх продуктів нафтопереробки, встановивши верхню межу цін, подібно до того, як вони зробили це в грудні на російську нафту.

Західним вантажовідправникам і страховикам буде дозволено працювати тільки з тими російськими нафтопродуктами, які продаються за встановленими цінами, які ще не оголошені.

У Європі не очікується дефіциту дизельного палива та інших нафтопродуктів, коли почнеться ембарго; резерви забезпечують принаймні короткостроковий буфер.

Як йдеться в матеріалі, в грудні Росія заробила на нафті приблизно 12,6 мільярда доларів, що приблизно на 24 відсотки менше, ніж роком раніше. У тому ж місяці доходи Росії від експорту газу впали приблизно на чверть, до 10 мільярдів доларів. І Європа, і Росія дорого платять за цю енергетичну війну.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com