Словаччина готується налагоджувати стосунки з Росією після війни в Україні – заява Фіцо

1.12.2023, 10:33
150661

У четвер, 30 листопада, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про “провал” стратегії США та ЄС щодо України та підготовку до “стандартизації” словацько-російських відносин після війни.

Читайте також: Скільки генералів Росія втратила у війні проти України: підрахунки ЗМІ

Про це він оголосив після зустрічі в Братиславі з послами США та РФ.

“Я представив їм свій погляд на розвиток словацько-американських і словацько-російських відносин. Словацька Республіка є членом ЄС і НАТО, що, природно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у суверенних позиціях, які не завжди відповідають політиці єдиної правильної думки, яку просуває Євросоюз”, – цитують заяву Фіцо на урядовому сайті Словаччини.

За його словами, до національно-державних інтересів Словаччини належить “підтримка мирних ініціатив, а не війни в Україні”.

Роберт Фіцо також пояснив послам свій погляд на війну в Україні, де стратегія ЄС і США, за його словами “явно провалюється”.

“Словаччина також має зобов’язання підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до стандартизації словацько-російських відносин”, – додав словацький прем’єр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com