Словаччина зробила суворішими правила в’їзду для українців

6.07.2020, 11:12
77458

Словаччина змінила правила в’їзду і транзиту з території України. Зміни вступили в силу сьогодні, з 8 ранку.

Читайте також: Два регіони Іспанії ввели повторний карантин через COVID-19

Отже, як повідомляє Главком, без пред’явлення негативного RT-PCR тесту на захворювання Covid-19 на територію Словацької Республіки дозволено в’їзд громадян України:

з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словаччини;

родичів громадян України (дружина/чоловік, неповнолітня дитина, батько/мати неповнолітньої дитини) з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словацької Республіки.

Такі особи повинні дотримуватися ізоляції в домашньому середовищі і не раніше, ніж на 5 день після приїзду зробити лабораторний аналіз на захворювання Covid-19. У самоізоляції також повинні перебувати особи, які проживають разом. Дітям до трьох років тест робити не потрібно (лише у разі призначення педіатра). Після в’їзду до Словацької Республіки необхідно повідомити телефоном або надіслати електронне повідомлення “сімейному лікарю”, з яким укладено договір про надання медичних послуг, або відповідному регіональному органу охорони здоров’я.

За наявності негативного RT-PCR тесту на захворювання Covid-19 (під час перетину кордону давність тесту не має перевищувати 96 годин від отримання результата) на територію Словацької Республіки дозволено в’їзд особі (включно з одним супроводжуючим), яка в’їжджає на територію Словаччини з метою навчання (складання вступних, випускних та інших іспитів, зарахування до шкіл, для вивезення особистих речей з гуртожитків чи інших закладів) – за наявності документів, що підтверджують такий факт (наприклад, запрошення на вступні іспити, зарахування до школи тощо).

У разі в’їзду на територію Словаччини через пункти пропуску, де не проводяться перевірки, необхідно подавати зазначений негативний результат до відповідного регіонального органу охорони здоров’я.

Без пред’явлення негативного RT-PCR тесту на захворювання Covid-19 дозволяється транзитний проїзд через територію Словацької Республіки громадянам України до держав ЄС, в яких вони мають постійний або тимчасовий дозвіл на проживання. Вказані особи повинні проїхати територію Словаччини без зупинки не більше, ніж за 8 годин від в’їзду, враховуючи необхідне дозаправлення пальним.

Наразі на кордоні зі Словацькою Республікою працюють такі пункти пропуску:
“Ужгород – Вишнє Нємецьке” (для автомобільного сполучення);
“Малий Березний – Убля” (для автомобільного, пішохідного сполучення та для велосипедистів);
“Малі Селменці – Вельке Слеменце” (для пішохідного сполучення та велосипедистів; працює: 09:00 – 21:00 год за київським часом).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com