Словацький прем’єр каже, що не змінить думки про війну в Україні, попри напруження з Чехією

14.03.2024, 13:31
155719

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не планує змінювати свою думку щодо війни в Україні, попри конфлікт з Чехією.

Читайте також: Туск заявив, що американський спікер Джонсон відповідальний за зрив допомоги Україні

Про це він сказав на тлі рішення Чехії призупинити міжурядові консультації з його країною через розбіжності у зовнішній політиці – зокрема, позицію щодо України, передає видання ČTK.

“Ні мене не буде тут завтра, ні пана Фіали не буде тут завтра, яка користь від усього цього? Послати сигнал на території Словаччини про те, що хтось розчарований словацьким прем’єр-міністром. Це речі, які не належать нормальному сучасному дипломатичному словнику”, – відповів Фіцо Чехії.

Словацький прем’єр сказав, що стоятиме на своєму і не змінюватиме зовнішню політику. Він додав, що Україна “потребує припинення вогню та мирних переговорів”.

Нещодавно Чехія скасувала спільне засідання кабінетів міністрів зі Словаччиною через розбіжності щодо ставлення до Росії та України.

Фіцо відповів, що Чехія нібито хоче поставити під загрозу двосторонні відносини зі Словаччиною лише тому, що “зацікавлена у підтримці війни в Україні”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com