Словенія і Британія підтримали ідею створення Кримської платформи

28.10.2020, 12:11
87649

Великобританія та Словенія заявили про готовність приєднатися до консультацій з питання концепції створення платформи з деокупації Криму.

Читайте також: Ердоган заявив, що Крим потрібно повернути Туреччині

Про це повідомила на своїй сторінці у Twitter перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джепарова. Зокрема, про підтримку країн-партнерів було заявлено під час зустрічі дипломатки із послом Великої Британії Меліндою Сіммонз та послом Словенії Томажем Менціном, передає OBOZREVATEL.

Британія підтримала Кримську платформу

Зі свого боку Мелінда Сіммонз підтвердила підтримку концепції Кримської платформи та готовність на подальші консультації з цього питання, додавши, що Велика Британія залишається відданою захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

На зустрічі ж із Менціном заступниця очільника МЗС поінформувала його про порушення Росією прав людини в окупованому Криму, мілітаризацію Азовсько-Чорноморського регіону та блокування діяльності української церкви в Криму. “Щиро вдячні Словенії за підтримку ініціативи створення Кримської платформи”, – наголосила Джепарова.

Словенія підтримала Кримську платформу

У пресслужбі МЗС також додали, що сторони домовилися про співпрацю двох країн в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ. Крім того, посол Менцін наголосив, що Україна може впевнено розраховувати на підтримку під час головування Словенії в ЄС у другому півріччі 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com