Словенія запровадила комендантську годину через коронавірус

19.10.2020, 17:13
86971

Влада Словенії оголосила епідемію коронавірусу на всій території країни та запровадила комендантську годину в нічний час.

Читайте також: Італія посилює карантин через збільшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на порталі RTV.

“Уряд оголосив епідемію на всій території Словенії з огляду на суттєве погіршення епідеміологічної ситуації в Європі та відповідну оцінку консультативної групи Міністерства охорони здоров’я про те, що епідемію слід оголосити якнайшвидше”, – заявив речник уряду Єлко Кацин.

Зазначається, що обмеження на пересування в нічний час, з 21:00 до 6:00 ранку, набере чинності 20 жовтня. Водночас винятки стосуватимуться поїздок на роботу та екстрених випадків, пов’язаних із надзвичайними ситуаціями.

“Обмеження було прийняте на підставі зарубіжного досвіду, але головним чином тому, що протягом останніх двох тижнів було встановлено, що багато випадків поширення інфекцій стали наслідком приватного спілкування вночі, приватних вечірок у ресторанах тощо”, – наголосив міністр внутрішніх справ Алеш Хойс.

Окрім цього, з опівночі 20 жовтня набуває чинності заборона на переміщення між регіонами Словенії. Виїзд стане можливим виключно “з метою господарської, робочої, лісової та подібної діяльності, усунення прямої небезпеки для майна й життя громадян, допомоги людям похилого віку, доступу до медичних послуг або аптек, для надзвичайних ситуацій та виконання судових завдань, для догляду за особами з особливими потребами”.

Також із вівторка запроваджуватимуться суворіші заходи щодо зібрань у громадських місцях. Зокрема, кількість людей, які зможуть збиратися на відкритому просторі, зменшено з 10 до 6-ти, виняток – лише для членів однієї сім’ї. Усі збори, масові заходи, релігійні церемонії, весілля, меси також будуть заборонені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com