“Слугою народу” керує скандальний бізнесмен, який підпорядкований Ахметову

17.12.2020, 18:21
91702

Бізнесмен Ілля Павлюк є ймовірним “тіньовим куратором” групи депутатів від партії “Слуга Народу”, яка голосує в інтересах олігарха Ріната Ахметова. У сферу впливу Павлюка, ймовірно, входить близько 30 народних обранців.

Читайте також: “Фенотипний бандит з 90-х”: “Слуга народу” вляпалася у новий скандал

Офіс Павлюка розташований у кількох десятках метрів від Офісу Президента, який сам бізнесмен часто відвідує. Про це повідомляє Bihus.Info.

Деталі розслідування

Біля офісу Павлюка помічали народних депутатів Дмитра Соломчука, Олега Марусяка, Богдана Торохтія, Сергія Буніна та Олександра Горобця. Двоє останніх заходили до Павлюка 15 грудня, перед голосуванням за Держбюджет-2021. Втім, Горобець заявив журналістам, що то був візит не до Павлюка, а – до особистого юриста. Бунін сказав, що свого візиту не пам’ятає.

За даними журналістів, групу Павлюка в парламенті координує Олег Марусяк, який входить до парламентського комітету фінансів, податкової та митної політики. Він є автором законопроєкту про легалізацію грального бізнесу.

Ймовірно, до групи Павлюка також входять нардепи Ігор Негулевський, Павло Павліш, Юлія Діденко, Олена Лис, Оксана Гринчук, Микола Галушко, Олексій Леонов, Олександр Аліксійчук, Олексій Ковальов, Олександр Ковальчук та племінник бізнесмена Максим Павлюк.

Нардепи голосують в інтересах Ахметова

Про згуртованість цих депутатів свідчить нібито схожість їхнього голосування в парламенті. Часто це голосування відбувається в інтересах Ахметова. Журналісти заявили, що у 4 із 5 випадків депутати із групи Павлюка підтримували вигідні для бізнесу Ахметова закони.

Прикладом такого голосування називають ситуацію із розглядом змін до бюджету. Нардепи підтримали зміни лише після внесення правки, яка гарантує Ахметову виплати за електроенергію за високим зеленим тарифом.

Схожа ситуація відбулася і під час голосування щодо збільшення ренти на руду. Тоді група Павлюка спершу не підтримала законопроєкт, але змінила своє рішення, коли до нього внесли вигідні для олігарха правки.

Що відомо про Павлюка

Ілля Павлюк займається вантажними перевезеннями та продажем курятини.

У період каденції президента-втікача Віктора Януковича Павлюк був помічником депутата-регіонала Ігоря Калєтніка, який тоді очолював митницю.

Павлюка у той час називали “рішалою на митниці” та “королем контрабанди” на західній Україні.

У 2019 році бізнесмен був лідером однієї із груп у штабі тоді ще кандидата на посаду президента Володимира Зеленського. Там Павлюк відповідав за координацію і фінанси регіональних представників “Зе-команди”.

Зокрема він шукав ФОПів, які не мають боргів, щоб поповнити через них виборчий фонд.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com