“Слуги народу” ухвалили закон, який дозволяє по-новому штрафувати українців за порушення карантину

3.11.2020, 16:27
88150

В Україні 251 нардеп, більшість з яких представники “Слуги народу”, в першому читанні прийняли законопроєкт №3890, який зобов’язує підприємства стежити за тим, щоб відвідувачі правильно носили маски: прикриваючи і ніс, і рот.

Читайте також: В Україні за добу виявили майже 9 тисяч нових хворих на коронавірус

Карати будуть тих, хто впустить у громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн, пише Обозреватель.

“За пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема і респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, а також і виготовлених самостійно або невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту, суб’єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян “, – йдеться в законопроєкті.

Раніше очільник МОЗ Максим Степанов на своєму брифінгу 31 жовтня звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова та народних депутатів із проханням підтримати законопроєкт щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення протиепідемічних правил.

Документ був поданий урядом ще в липні. Він передбачає накладання штрафів за перебування без масок чи респіраторів у громадських закладах та транспорті у сумі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com