“Слуги” збирають підписи за скасування карантину вихідного дня

14.11.2020, 17:27
89103

Карантин вихідного дня, який вступив в дію, сьогодні, 14 листопада – це напівміра, яка не тільки не врятує від розповсюдження Covid-19, але й завдасть збитків бізнесу та економіці.

Читайте також: Рада Церков просить Кабмін переглянути карантинні обмеження щодо богослужінь

Про це написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат з фракції “Слуга народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

“Вчора, 13 листопада, разом з іншими депутатами, підписала звернення до голови Кабміну з проханням переглянути рішення згідно з яким передбачено запровадження в Україні карантину “вихідного дня” та дозволити підприємцям приймати відвідувачів. Знаю, що таких звернень було кілька. Сподіваюсь, уряд почує”, – наголосила Підласа.

Своє рішення підписати звернення до уряду депутатка обгрунтовує тим, що “при відкритому метро та забитих маршрутках, де пасажири відверто ігнорують необхідність носити маски, закривати кафе та кінотеатри, власники яких дотримуються карантинних заходів набагато краще, немає ніякого сенсу”.

“У вихідні дні ресторани в середньому заробляють 41% від свого тижневого обороту. Доставка цього не перекриє, особливо в маленьких містах, де немає усяких глово та ракет. Для кінотеатрів та ТРЦ ситуація ще гірша – за різними оцінками 60-80% їхніх доходів формуються на вихідни”, – стверджує Підласа.

Читайте також: Степанов назвав кількість українських медиків, які померли від Covid-19

За її словами, “коли уряд ризикує звільненням тисяч працівників сфери послуг, він принаймні має розуміти, що його обмеження будуть ефективними”. “Для цього потрібно мати статистику чи бодай якісь дослідження, що зараження відбувається переважно на вихідних під час відвідувань людьми ресторанів і кінотеатрів. Такі дані є? Питання риторичне”, – наголосила депутатка.

Нагадаємо, відсьогодні 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня. 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com