Служба безпеки США та Британії викрила російських хакерів у кібератаках на 35 країн світу

25.10.2019, 14:10
48840

Напади були здійсненні групою Turla, яку пов’язують з російськими хакерами. Група використовувала зловмисні програми з Ірану, заявили служби кібербезпеки США та Великої Британії , пише Вголос з посиланням на  Голос Америки.

Читайте також: Хакери з Росії атакують компанію Microsoft

“Turla використовує низку інструментів та технологій для нападів на урядові, військові, високотехнологічні компанії, бізнеси в сфері енергетики та комерції, з метою збору розвідувальної інформації”, − йдеться в заяві Національної служби безпеки США та Національного центру кібербезпеки Великої Британії.

Turla використовувала хакерські інструменти Nautilus та Neuron в нападах на військові, урядові та наукові організації, йдеться в заяві.

Час інцидентів і поведінка Turla, яка активно сканувала системи з метою виявлення доступу, залишеного іранцями, свідчить, що хоча Nautilus та Neuron мають іранське походження, Turla використовувала ці інструменти та можливості доступу незалежно з власною розвідувальною метою, наголошується у заяві.

В основному діяльність проводилась в країнах Азії, включаючи Саудівську Аравію, Кувейт, Катар та ОАЕ, наголосили посадовці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com