Снігова негода в Україні: насувається новий циклон

27.11.2023, 17:31
150463

З України вже відходить той циклон, який накрив її снігом. Однак 29 листопада очікується новий циклон, який не буде таким руйнівним, як теперішній.

Читайте також: У Росії розпочали виробництво власних БПЛА “Терміт”

Про це представниця Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла на брифиінгу та в коментарі кореспонденту ТСН.

Птуха повідомила, що нинішній циклон відходить з України у північно-східному напрямку через Сумську та Чернігівську області.

“Його центр вже практично вийшов за межі нашої країни. Зараз трохи є залишкових явищ по Чернігівщині і Сумщині у вигляді невеликого снігу. Сьогодні вдень вже, у принципі, більш спокійна ситуація”, – зауважила синоптикиня.

Снігопад в Україні 29 листопада

За її словами, 28 листопада в Україні буде перерва між атмосферними фронтами. Опади у вигляді мокрого снігу з дощем можливі у західних областях, зокрема на Закарпатті.

“А от вже у середу, у ніч на середу, ми чекаємо на вихід нового циклону. Але він вже буде мати трохи іншу траєкторію. Цей циклон буде більше з південного заходу, тобто, буде заходити через західні області й південно-західні, через Вінниччину. Тому в середу очікуємо опади практично по всій території України”, – попередила Птуха.

Вона додала, що цей другий циклон охопить більшу територію країни, але опади будуть різноманітної фази. Наприклад, у західних областях очікується здебільшого переважно сніг із температурою повітря від 0 до -6 градусів.

“А ось вже, наприклад, по північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях – це буде мокрий сніг. Решта території – це залишається у нас південь, південний схід – переважно буде дощ”, – повідомила представниця Укргідрометцентру.

Щодо погоди в Києві,  то там теж 29 листопада очікується змішана фаза опадів. Вони можуть розпочатися з дощу та перейти у мокрий сніг.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com