Сода лікує рак, а грітися треба глінтвейном: шкільні підручники зганьбилися з “ляпами”

18.11.2020, 15:32
89424

В українських шкільних підручниках знайшли низку дивних “ляпів”. Так, підручник для 9 класу запевняє, що сода може лікувати рак, а третьокласникам поставили питання – чи варто в горах грітися глінтвейном.

Читайте також: Кулеба розповів про плани щодо закриття кордонів України

Як повідомляє канал “OneNews Україна”, в українському підручнику з хімії для дев’ятикласників розповіли, що сода лікує рак. Автори цього перла послалися на сайт Всеукраїнської асоціації пенсіонерів.

Цей підручник видали в 2017 році, він рекомендований Міністерством освіти і науки України.

“Харчова сода створює лужне середовище в організмі, в якій не можуть жити і розмножуватися ракові клітини, віруси і бактерії. Тому радять пити її водяний розчин для профілактики і лікування онкологічних захворювань…” – говорить книга.

Сода лікує рак, а грітися треба глінтвейном: шкільні підручники зганьбилися з "ляпами"

А ось директор однієї з київських шкіл Дмитро Ламза розповів в Facebook, що до нього телефонують батьки і питають, як пояснити дітям, що таке глінтвейн.

Як виявилося, третьокласників у підручнику “Я досліджую світ” ставлять перед вибором: грітися в горах глінтвейном, як це іноді роблять дорослі”, чи ні.

Сода лікує рак, а грітися треба глінтвейном: шкільні підручники зганьбилися з "ляпами"

“Дзвонять мені батьки учнів 3-го класу (не моя школа) з простим питанням: як пояснити дитині, що таке глінтвейн? У мене німа пауза… “Скажу відверто, я і сам не знаю, що це таке” – була моя відповідь… А чому таке питання?” – запитав я впевнено. У підручниках, які роздали в школі, є завдання, де у дитини запитують багато цікавого”, – пише педагог.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com