“Сьогодні досить проста тактика у росіян”: Подоляк назвав ключову ціль окупантів в Україні

4.06.2022, 09:32
121201

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав 3 червня, що на сьогодні ключова мета російських окупантів – захопити певні території України та після цього вести переговори з цих позицій.

Читайте також: Зеленський назвав кількість українських військових, які щоденно гинуть на Донеччині

Окрім того, російські війська прагнуть показати, що вміють вести позиційну війну та хочуть завдати Україні збитків на сході.

Про це Подоляк розповів у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

“Вони хочуть за рахунок максимальної кількості зброї, снарядів і живої сили довести все ж таки, що вони вміють воювати. Вони хочуть нас підтиснути, перш за все, на сході країни. Це зрозуміло. Сьогодні досить проста тактика у росіян. Якщо вчора вони гралися в якусь там сценарну історію: “Так, ми хочемо зайти – план А, план Б. Хочемо відсікти вас від Чорного моря. Хочемо зайти з півночі і забрати столицю у вас. Хочемо зайти в центр України”, то сьогодні вони хочуть довести вміння воювати позиційно“, – розповів радник керівника ОП.

“Тобто завдати нам максимального збитку саме на сході нашої країни. Захопити 4-5 міст, маленьких міст на сході України. Оце їхня ключова ціль“, – додав він.

Після цього, на думку Подоляка, загарбники захочуть вести перемовини з Україною з нових позицій.

“Після того, як вони щось там захоплять, певну територію, вони захочуть вести переговори з позиції людей, які будуть казати: “Дивіться, ми ж у вас зруйнували Маріуполь, забрали його, то давайте вже вести з вами переговори, де ви там залишите яку територію”. Оце їхній план”, – сказав радник голови президентського офісу.

В цьому контексті він запевнив, що всі теперішні та майбутні процеси відбуватимуться на умовах України, щоб “не мати клопоту з відкладеною війною після “Мінська-3”.

“Ще раз хочу наголосити – все, що буде надалі відбуватися, і все, що сьогодні відбувається, все відбувається на умовах України. І буде відбуватися на умовах України. Тому що таку ціну, яку вже заплатили, ця ціна не дає нам інших варіантів, крім одного – забрати всі свої території назад і не мати клопоту з відкладеною війною після “Мінська-3″, наприклад”, – резюмував Подоляк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com