Сьогодні православні відзначають День ангела Світлани: історія свята , традиції

26.02.2020, 09:10
64572

Православні 26 лютого відзначають День Преподобної Світлани (Фотини) Палестинської, цей же день вважається Днем ангела Світлани. Вважається, що жінки на ім’я Світлана відрізняються безкорисливістю і добротою, але водночас − рішучістю і міцною волею.

Читайте також: Аномальне потепління до +15: прогноз погоди на 26 лютого

Примітною, що імені Світлана немає в православних святцях. День Світлани відзначають в дні вшанування святий Фотини − саме так звучить це ім’я на грецькій мові. День янгола Світлани за церковним календарем – історія Ангелом Світлани вважається свята Фотина, що жила в V столітті нашої ери.

Згідно християнськими переказами, Фотина пережила корабельну аварію в Середземному морі і зуміла вибратися на скелі. Там вона зустріла блаженного Мартиніана, який жив на самоті.

Мартініан розповів дівчині про своє життя − три рази на рік його відвідував корабельник, щоб залишити їжу та воду. Блаженний залишив Фотині свої припаси і наказав чекати корабельника, а сам кинувся в воду. Дельфіни допомогли йому дістатися до берега.

Читайте також: В окупованій Ялті відзначили день народження Лесі Українки (фото)

Фотина дочекалася корабельника, але не захотіла плисти з ним на сушу. Замість цього вона взяла припаси і залишилася на скелі здійснювати подвиг в ім’я Господа. Щодня Фотина вшановувала молитвами Бога за порятунок свого життя. Вона жила під відкритим небом, а шматок хліба служив їй їжею на дві доби. Через шість років відлюдництва дівчина померла, її знайшов все той же корабельник. Поховали її в Кесарії Палестинській.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com