Сьогодні стартує Всесвітній економічний форум в Давосі

21.01.2020, 14:50
60492

Сьогодні, 21 січня у швейцарському Давосі відкривається Всесвітній економічний форум, який триватиме до 24 січня.

Читайте також: Президент України відвідає Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі

В Офісі Президента України раніше підтвердили інформацію про те, що глава держави Володимир Зеленський 22 січня здійснить робочий візит до Швейцарії, де візьме участь у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму.

Як зазначається на  офіційному сайті форуму , очікується, що в цьому році в Давос приїдуть 3000 лідерів з 117 країн. Серед запрошених гостей − президент США Дональд Трамп, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем’єр−міністр Італії Джузеппе Конте, канцлер Австрії Себастьян Курц.

Україну на ВЕФ представить Президент Володимир Зеленський, який прибуде до Швейцарії 22 січня. Програмою візиту передбачено його виступ на форумі. Зеленський також планує провести там засідання Національної інвестиційної ради.

Читайте також: Президент України здійснить робочий візит до Ізраїля

Головна тема цьогорічного Давоського форуму − формування капіталізму для всіх зацікавлених сторін.

Програма щорічної наради визначає кілька пріоритетних напрямків: як зберегти планету, суспільство і майбутнє праці, технології для добра, справедливі економіки і здорове майбутнє.

Вперше за піввікову історію економічного форуму в Давосі визначено, що п’ять найбільших світових ризиків є екологічними. Йдеться про кліматичні катастрофи, втрати біорізноманіття та руйнуванні наземних і водних екосистем.Відзначається, що про глобальні виклики, які формують наше майбутнє, і разом з тим про можливості, які пропонуються Україні, будуть говорити в цьому році і в Українському домі, який буде працювати в рамках ВЕФ. Загальна цьогорічна тема – “Україна: творчість, інновації, можливості”.

В рамках форуму відбудеться, зокрема, панельна дискусія “Україна в Європі: стратегічне економічне партнерство, тепер більше, ніж колись”. У CEO Club Ukraine, який виступив ініціатором заходу, основною ідеєю назвали сформувати певний концепт країни, розповісти, що Україна може дати світові. Іншими темами стануть: створення інвестиційного клімату в Україні, Україна як наріжний камінь створення інтегрованого ринку газу в Європі, стратегічні економічні друзі України, глобальний аспект жіночого лідерства, стрімко розвиваються технології.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com