Сьогодні у Мінську стартує робота оновленої групи з мирного урегулювання за участі Кучми та Лутковської

5.06.2019, 11:11
27852

Сьогодні, 5 червня, у Мінську відбудеться перше після зміни влади в Україні засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі. Українську делегацію на зустрічі очолить другий президент України Леонід Кучма, який нещодавно повернувся до роботи в Мінській групі після паузи тривалістю 8 місяців, повідомляє “Радіо Свобода“.

Читайте також: Пєсков прокоментував призначення Кучми представником контактної групи від Києва щодо Донбасу

У гуманітарній підгрупі, яка обговорює, зокрема, питання звільнення утримуваних осіб, Україну представить екс-омбудсмен Валерія Лутковська, яка також має досвід роботи в Тристоронній контактній групі. Крім того, як повідомили Адміністрації президента України, участь в засіданні візьме заступник командувача Об’єднаних сил Богдан Бондар.

Його президент України ввів у переговорну групу, оскільки вирішив, що анонсована участь нового начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака у переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську наразі не на часі. Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі, як раніше повідомив президент України Володимир Зеленський, планує обговорити питання припинення вогню та обмін полоненими.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com