Сьогодні Україна відзначає День молоді: що це за свято

30.06.2019, 11:17
31197

У неділю, 30 червня, в Україні відзначають День молоді. Це свято юності, веселощів та позитиву, а також чудовий привід зібратися разом компанією і відмінно провести час.

Читайте також: В окупованому Донбасі День Росії стане офіційним святом

Коли День молоді в Україні 2019

День молоді в Україні не має фіксованої дати, оскільки щорічно відзначається в останню неділю червня. У цьому році він випадає на 30 червня, останній день місяця. Примітно, що в ці вихідні буде відзначатися інше значиме свято – День Конституції України, яке у 2019 році припадає на п’ятницю.

Історія Дня молоді

22 червня 1994 року перший президент України Л. М. Кравчук, “на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України”, підписав Указ № 323/94 “Про День молоді”, яким встановлювалося відзначення свята в Україні щороку в останню неділю червня. В Україні до молоді відносять громадян у віці від 18 до 35 років, а це близько 22% населення країни.

Читайте також: В Україні може з’явитися нове професійне свято

Як святкують День молоді в Україні

Зараз молодіжні організації беруть активну участь у святкуванні Дня молоді. Під час свята вони організовують концерти та фестивалі, а також заходи, змагання та майстер-класи, спрямовані на навчання, оздоровлення, та розвиток культурного життя серед української молоді

Інші свята, присвячені молоді

Варто відзначити, що крім традиційного Дня молоді, в Україні та світі також відзначаються і інші свята: Міжнародний день солідарності молоді 24 квітня, Міжнародний день молоді 12 серпня і Всесвітній день молоді 10 листопада.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com