Сьогодні вночі в Україні переведуть годинники на літній час

30.03.2019, 17:17
18772

У ніч проти 31 березня в Україні переведуть годинник на літній час, тобто на годину вперед.

Читайте також: Україна може скасувати переведення годинників

Поки ЄС уже проголосував про припинення переводу годинника, починаючи з 20121, в Україні продовжує діяти стара традиція. Сьогодні країна знову перейде на “літній час”. О третій ночі стрілки годинників потрібно перевести на годину вперед.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.96 №509 на території України визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки:

в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед,

в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

В “Укрзалізниці” зазначають, що “відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується вже з урахуванням цього переходу. Тому пасажирам, які запланували поїздки на цей вихідний день, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів або гостей, варто бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника”.

Експерти радять перевести механічні годинники увечері суботи, перед сном, аби прокинутися вранці неділі вже за новим часом. Варто додати, що чимало гаджетів – мобільні телефони, планшети, ноутбуки тощо – переходять на літній час автоматично.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com