Сьогодні виповнюється рівно рік президентства Зеленського

20.05.2020, 10:07
72958

Сьогодні, 20 травня, виповнюється один рік з дня, коли Володимир Зеленський офіційно приступив до виконання обов’язків Президента України. Його інавгурація відбулася 20 травня 2019 року.

Читайте також: “Слуга народу” просить Зеленського ініціювати праймеріз на місцеві вибори

Як відомо, будучи обраним у віці 41 року, Зеленський став наймолодшим Президентом України, повідомляє Zik.

На виборах шоумен виграв у другому турі на той час чинного президента Петра Порошенка з результатом 73,22% голосів (13,5 млн виборців) проти 24,45% (4,5 млн).

При цьому Зеленський здобув перемогу у всіх регіонах, крім Львівської області та закордонного округу, а в 7 областях навіть отримав понад 85% голосів.

Примітно, на другий день свого президентства Зеленський розпустив Верховну Раду, а за підсумками позачергових виборів його партія “Слуга народу”, що одержала більше половини мандатів – 254 і одноосібно сформувала уряд. Склад якого, до речі, за цей рік не раз змінювався, як і Офісу глави держави.

Як повідомлялося, раніше президент Зеленський презентував фільм про свої успіхи за рік на посаді глави держави. Сьогодні ж він має намір дати велику підсумкову пресконференцію. Її початок заплановано на 10:30 в Маріїнському палаці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com