Sony закриває підрозділ смартфонів

1.04.2019, 10:52
18979

Підрозділ японської компанії Sony, який займався розробкою мобільних пристроїв, буде закрито в рамках реорганізації.

Читайте також: Розповіли скільки українці у минулому році витратили на мобільні пристрої і смартфони

Смартфонний бізнес буде об’єднаний з підрозділами телебачення, аудіо та камер в підрозділ під назвою “Продукти та рішення для електроніки”, пише НВ.

Компанія запевняє, що таке рішення – крок до посилення зв’язків між різними електронними пристроями Sony –лінійка Xperia вже в значній мірі запозичує у підрозділів телевізорів і камер (особливо це помітно в новітньому флагмані Xperia 1).

Компанія Sony продовжить повідомляти про продажі своїх смартфонів Xperia. Проте деякі побоюються, що це спроба приховати втрати від мобільного підрозділу Sony Mobile, об’єднавши його з більш успішними підрозділами Sony.

В останні роки Sony Mobile боролася з труднощами: за весь 2017 рік було продано 13,5 млн пристроїв, а в минулому році прогнозувалося 7 млн. Все це супроводжується величезними фінансовими втратами – більше $ 913 млн за останні чотири квартали. Для порівняння: підрозділ телебачення і аудіо приніс $ 714 млн операційного прибутку, а підрозділ камер – $ 804 млн за той же період.

Підрозділ намагається скоротити витрати, щоб протистояти зростаючим втратам. Мета – скоротити витрати на 50%. Sony вважає, що телефони Xperia можуть почати приносити прибуток не раніше 2021 року. Також компанія Sony закриває свій завод з виробництва смартфонів в Пекіні. Щоб знизити збитки свого підрозділу смартфонів, японський гігант прийняв рішення перенести виробництво на свій завод в Таїланді.

Проте, наголошується, що підрозділ Xperia працює над підключенням 5G – не тільки для телефонів, але і для використання в інших продуктах Sony.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com