СОТ санкціонувала впроваджені США штрафні збори на $7,5 млрд

2.10.2019, 20:52
44996

Світова організація торгівлі санкціонувала впровадження США майже $7,5 млрд щорічних штрафних зборів для відновлення збитків, завданих Boeing незаконної допомогою ЄС концерну Airbus.

Про це інформує “Європейська правда”.

Читайте також: Трамп під час розмови чинив тиск на прем’єра Австралії – The New York Times

Рішення, винесене арбітрами торгової організації в Женеві в середу, відкриває шлях для найбільших дій в історії СОТ.

Якщо адміністрація Трампа наполягатиме на планах введення тарифів, це ще більше посилить торговельну напруженість з ЄС в той час, коли світова економіка вже сповільнюється через розширення комерційних конфліктів по всьому світу.

На початку наступного року очікується, що ЄС отримає схвалення свого тарифного наступу – можливо, також на мільярди доларів – за незаконну допомогу Boeing.

Разом ці два рішення, як очікується, покладуть кінець 15-річній суперечці через субсидії для американської та європейської аерокосмічної промисловості.

У своїй заяві Сесілія Мальмстром, комісар ЄС з торгівлі, заявила, що для США було б недалекоглядно і контрпродуктивно вводити мита, підкресливши ймовірність того, що ЄС незабаром дозволять зробити те ж саме у випадку Boeing.

“Взаємне введення контрзаходів . . . тільки завдасть шкоди підприємствам і громадянам по обидва боки Атлантики, а також завдасть шкоди світовій торгівлі і авіаційній промисловості в чутливий час”, – сказала вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com