Сотні смертей, а ніхто нічого не робить: у Білорусі критична ситуація з коронавірусом

6.05.2020, 16:28
71600

У двох районах Білорусі критична ситуація з поширенням коронавірусної інфекції. Хворіють цілими селами, у лікарні забирають тільки тих, хто у важкому стані, а тести навіть не роблять.

Читайте також: Білорусь є “країною-лідером” за поширенням коронавірусу в Європі, – ВООЗ

Про це розповідають місцеві мешканці телеграм каналу Баста.

У Лунинецькому районі масово вмирають люди. “У місті вмирають масово люди. Нікому немає діла, що у нас серйозний осередок. Дуже багато хворих Covid-19 в селах Лунінецького району. Тести їм ніхто не робить, але все симптоми є. Госпіталізують теж далеко не всіх. Лікарі кажуть, що нікуди везти”, – розповів місцевий житель.

“Тільки в одному селі Рокитне, де від Covid-19 померли недавно подружжя, є і хворі, і контакти першого рівня в чималих кількостях. Така ж ситуація в сусідньому селі, і через одне село”, – ажае інший читач.

За інформацією місцевих, хворі є в селах Дятловічі і Любань Лунинецького району. Тести нікому не роблять, лікар сказав просто сидіти вдома і звертатися тільки в разі погіршення самопочуття.

“На території Лунинецького району – понад 600 виявлених випадків Covid-19. Велика частина пацієнтів перебуває вдома, так як в лікарні просто немає місць. Кілька людей – в Пінську і в Бресті. Насправді, хворих може бути набагато більше, тестів не вистачає “, – повідомило джерело каналу в Лунінецького ЦРЛ.

Тим часом, у Кобринському районі спалах коронавірусу у дитячому будинку.

“Дівінскій дитячий будинок закрили на карантин. Діти з цього будинку зазвичай відвідують середню школу, вчора вони не прийшли. У самій школі, мовчать”, – повідомляє читач каналу з агромістечка Дивин Кобринського району.

“У Кобрині – понад 100” пневмоній “, за минулу добу додалося 20 заражених”, – повідомляє співробітник ЦРЛ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com