Сотні тисяч зварених живцем мідій виявили у Новій Зеландії (відео)

18.02.2020, 14:10
63673

Житель Нової Зеландії, Брендон Фергюсон, опублікував на своїй сторінці в соцмережі відеоролик з пляжу на Північному острові. Він зняв сотні тисяч мідій, які були викинуті на берег.

Читайте також: Чорне море здаватимуть в оренду для вирощування мідій

Про це інформує Lenta.ua.

Запах був, як у протухлих морепродуктів. У деяких раковинах були мертві мідії, якісь були порожні.

“Я думаю там було близько півмільйона раковин і мідій,” – написав він. Він додав, що бачив подібне і раніше.
А вина лежить на високому тиску і теплих морських водах. Звіт влади Нової Зеландії за 2019 року підтверджує цю теорію. Там говориться, що в період з 1981 по 2018 роки, температура води кожні 10 років зростала на 0,1-0,2 градуса.

“Моря Нової Зеландії – це гігантська губка. Вони можуть поглинати набагато більше вуглекислоти, ніж лісу. І більше того, ніж можуть переробити. Чим тепліше вода, тим менше вона здатна поглинати парникові гази. А їх зміст неухильно зростає і це впливає на зміни клімату,” – розповіла міністр з питань охорони навколишнього середовища Вікі Робертсон.

У грудні минулого року біля східного узбережжя Нової Зеландії температура була вищою за норму на 5,5 градуси. Морський біолог Ендрю Джеффс розповів, що мідії, які знімали на відео, могли загинути через тепловий удар. Відзначається, що з морів Нової Зеландії в недалекому майбутньому молюски можуть і зовсім зникнути, так як температура води стає дедалі більше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com