Соціологи розповіли, які п’ять партій проходять до Верховної Ради, а хто із кандидатів втратив підтримку

10.06.2019, 12:14
28527

П’ять політичних сил проходять до Верховної Ради нового скликання, стверджується у соцопитуванні Київського міжнародного інституту соціології, яке проводилось 26 травня – 7 червня 2019 року.

Читайте також: У “Слузі народу” визначились із першими кандидатами по мажоритарних округах

Найвищий рівень підтримки серед тих, хто визначився з партією, має “Слуга народу” – 48,5%. На другому місці із великим відривом іде “Опозиційна платформа – За життя” – 11,8%. Третє і четверте місця посідають “Європейська солідарність” Петра Порошенка і “Батьківщина” Юлії Тимошенко – 8,1% і 7,8% відповідно. Прохідний бар’єр долає і “Голос” на чолі із Святославом Вакарчуком – 5,6%.

Партії “Сила і честь” та “Радикальна партія” Олега Ляшка наразі не проходять до парламенту, набираючи 3,8% і 2,9% відповідно. Натомість “Громадянську позицію” Анатолія Гриценка випередило ВО “Свобода”, лідер якого Олег Тягнибок очолив партійний список на виборах і взяв до першої десятки Дмитра Яроша і Андрія Білецького.

Слід зазначити, що на питання про те, кого виборці хочуть бачити наступним главою Уряду України, більшість назвали Юрія Бойка (12.9%), за яким із незначним відривом іде Юлія Тимошенко (11,3%). Ігоря Смешка підтримують 8,1, а чинного прем’єра Володимира Гройсмана – 7,7%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Чого ж ви про “Свободу” говорите так неконкретно? Незрозуміло навіть, проходить вона чи ні.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com