Спочатку в обличчя, а потім били лежачого: на “мітингу Порошенка” жорстоко відлупцювали журналіста (відео)

3.07.2019, 12:30
31622

Журналіста Владислава Бовтрука побили на мітингу, організованому на Майдані прихильниками Петра Порошенко проти реєстрації ЦВК кандидатами в депутати Анатолія Шарія та Андрія Клюєва.

Читайте також: Замах на вбивство: на Сумщині жорстоко побили мера Конотопа (фото)

Влад вже написав заяву в поліцію, пише “Страна”.

Владислав Бовтрук прийшов на мітинг за редакційним завданням робити репортаж.

В один з моментів він зауважив бійку. Як виявилося, на мітинг прийшов один з прихильників Шарія з червоною кулькою. На нього тут же накинулися і почали проганяти.

“Я підійшов ближче, щоб зняти цей інцидент і тут же отримав удар в обличчя від одного з учасників мітингу – чоловіком близько 50 років. Удар був такої сили, що я впав. Після чого мене, вже лежачого, продовжили бити ногами. Я піднявся і чітко сказав, що я журналіст після чого мене облили водою і почали кричати “тобі мало? Додати?”. У цей момент прийшла поліція і вивела мене з натовпу. Зараз йду писати заяву до відділку”, – розповів Влад.

3 липня стало відомо, що поліція відкрила кримінальну справу за фактом нападу на журналіста в ході виконання службових обов’язків.

У ЄРДР внесено інформацію про скоєння злочину стосовно журналіста і зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 КК (умисне заподіяння журналістові побоїв або легких тілесних ушкоджень, що пов’язано із здійсненням його професійної діяльності).

За цією статтею передбачено обмеження або повне позбавлення волі на строк до п’яти років.

Зараз правоохоронці намагаються встановити особу нападника.

Редакція розцінює напад як очевидний злочин проти журналіста, який виконував свої професійні обов’язки. І вимагає від правоохоронних органів негайно розслідувати цей злочин, знайти і покарати винних.

“Інцидент, що стався є обурливим. Будь-які мітинги і політичні акції повинні бути відкриті для журналістів всіх медіа та співробітни ЗМІ не повинні боятися ходити на масові заходи і виконувати свою роботу. Ця агресія стає можливою, тому що в українському суспільстві вже роками напрацювався стереотип – журналіст є беззахисною жертвою, атака на нього залишається безкарною. Розраховуємо, на те, що в поліції вистачить професіоналізму провести розслідування і витримки не звертаючись в політику”, – заявив глава НСЖУ Сергій Томіленко.

Читайте також: Помер активіст Анатолія Гриценка, якого жорстоко побили поліцейські

“Нашого журналіста Владислава Бовтрука побили на мітингу Порошенка. Пишемо заяву в поліцію. Скоро будуть подробиці. Порошенко, навіть переставши бути президентом, залишається Порошенком”, – написав головний редактор “Страни” Ігор Гужва на своїй сторінці в Facebook.

“Петро Олексійович, ви дограєтеся в політику”, – відреагувала на інцидент з побиттям в соцмережі заступник головного редактора “Страни” Світлана Крюкова.

“Агресивні чорти Порошенка на своєму “Майдані” побили журналіста Страна.юа Владислава Бовтрука. Діють також, як і всі 5 минулих років, залякування, агресія, репресії, нічого не змінилося в головах “iлiти Порошенка”. Причому з повною переконаністю, що їм за це нічого не буде… Розслідування цього нападу дасть зрозуміти, наскільки нова влада покриває стару… “, – пише в Facebook журналіст Дмитро Василець.

“Журналіста Владислава Бовтрука побили, коли він знімав мітинг проти Клюєва і Шарія на Майдані. Поліція зобов’язана встановити і покарати винних в найкоротші терміни. Головні ідеологи зборів заявляють про курс в ЄС і НАТО, а поводяться як дикуни. Тримайся друже, все буде добре”, – написав у Facebook журналіст NewsOne Андрій Павловський.

Читайте також: Відомий журналіст, якого жорстоко побили у Черкасах, помер

“Мені складно поки сказати, що буде з цією справою. Потрібно спочатку встановити персоналії нападників. Я читав, що Владислава вдарив спочатку один чоловік, а потім вже хотіли бити лежачого. В принципі, не по-чоловічому бити лежачу людину, тим більше, журналіста. Ті, хто це роблять, забули, що це стаття. Напевно, ЗМІ варто частіше нагадувати про те, перешкоджання журналістської роботи кримінальним злочином. Складно загадувати, що буде при цій владі, але поки все залишається, так як і було. На жаль, тенденція “розділяй і володарюй” триває, спочатку поділяли українців, а потім взялися за медіа. Я сподіваюся, що ми з цієї кризи вийдемо і згадаємо, що всі ми робимо одну спільну справу. Нацьковуючи один на одного, ми тільки посилюємо ті конфлікти, які є в нашому суспільстві”, – заявив  генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com