Споживання значної кількості бананів може спровокувати розвиток раку

2.11.2019, 14:17
50129

Багато українців, як дорослі, так і діти просто обожнюють поласувати бананом. Це дуже корисний фрукт, багатий вітамінами і різними поживними речовинами. Однак є категорії людей, яким краще на зловживати африканським хлібом.

Читайте також: Поради, які допоможуть зміцнити імунітет восени

Так, насамперед це стосується діабетиків. Крім того медики також рекомендують бути обережними людям з тромбофлебітом або тим, хто має підвищену щільність крові.

Крім того, в банані високий вміст вітаміну К. І якщо в організмі дитини виникне надлишок, то це цілком може призвести до розвитку гемолітичної анемії (прискорене руйнування червоних кров’яних тілець) і жовтяниці.

Шкода, яку можуть нанести банани, залежить від способу їх зберігання і транспортування. Ці фрукти, як правило, завозять в нашу країну зеленими і дозрівають вони вже на місцевих складах. Для цього їх обкурюють етиленом.

А потім, щоб збільшити термін зберігання, банани обробляють хімікатами Е230, Е231 і Е232, які містять фенол. Для організму людини фенол є дуже отруйним. Навіть незначне потрапляння в організм може спровокувати розвиток раку. Тому перед очищенням банан необхідно добре вимити.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com