Споживання значної кількості бананів може спровокувати розвиток раку
Багато українців, як дорослі, так і діти просто обожнюють поласувати бананом. Це дуже корисний фрукт, багатий вітамінами і різними поживними речовинами. Однак є категорії людей, яким краще на зловживати африканським хлібом.
Читайте також: Поради, які допоможуть зміцнити імунітет восени
Так, насамперед це стосується діабетиків. Крім того медики також рекомендують бути обережними людям з тромбофлебітом або тим, хто має підвищену щільність крові.
Крім того, в банані високий вміст вітаміну К. І якщо в організмі дитини виникне надлишок, то це цілком може призвести до розвитку гемолітичної анемії (прискорене руйнування червоних кров’яних тілець) і жовтяниці.
Шкода, яку можуть нанести банани, залежить від способу їх зберігання і транспортування. Ці фрукти, як правило, завозять в нашу країну зеленими і дозрівають вони вже на місцевих складах. Для цього їх обкурюють етиленом.
А потім, щоб збільшити термін зберігання, банани обробляють хімікатами Е230, Е231 і Е232, які містять фенол. Для організму людини фенол є дуже отруйним. Навіть незначне потрапляння в організм може спровокувати розвиток раку. Тому перед очищенням банан необхідно добре вимити.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)