США готові швидко відправити Україні ракети ATACMS: чому чекають

3.10.2023, 16:32
147683

США готові швидко відправити Україні ракети великої дальності ATACMS, коли президент Штатів Джо Байден офіційно ухвалить таке рішення.

Читайте також: В Європі занепокоєні зупинкою американської допомоги Україні, – Bloomberg

Про це сказав помічник міністра армії США із закупівель Дуг Буш, повідомляє Bloomberg.

За його словами, американська армія “вже давно готова до такого розвитку подій”.

“Ми готові діяти швидко”, – заявив Дуг Буш.

Американські законодавці місяцями закликали Байдена відправити в Україну ATACMS, і люди, знайомі з цим питанням, заявили минулого місяця, що президент нарешті поступився, повідомивши президенту України Володимиру Зеленському під час його візиту до Вашингтона минулого місяця, що він готовий це зробити.

Існує кілька версій ракет, в тому числі з касетними боєголовками або звичайними боєголовками. Касетні комплекси мають дальність дії 25-300 кілометрів. Згідно з офіційним посібником з озброєння, вони можуть нести від 300 до 950 касетних боєприпасів.

За словами Буша, у США вже визначилися, які саме ракети відправлять Україні. Він додав, що ATACMS можуть запускатися з тих самих пускових установок, які Україна використовує для запуску ракет з GPS-наведенням партіями по шість штук за один раз. Різниця полягає в тому, що лише одна ракета ATACMS випускається залпом з однієї пускової установки.

Модифікації, необхідні для переобладнання пускової установки, “не такі вже й значні, деякі кабелі, деяке програмне забезпечення – це не драматично”, каже Буш.

“Ми готові, коли і якщо президент (Байден – ред.) вирішить це зробити”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com