США не готові до ядерного виклику з боку Росії та Китаю – звіт Конгресу

13.10.2023, 10:32
148195

Сполучені Штати повинні бути готовими до протистояння з військовим союзом Китаю та Росії. Саме тому США необхідно збільшити збройні сили, зміцнити військові альянси та розширити програму модернізації ядерної зброї.

Читайте також: Ідентифіковано всіх загиблих: російська ракета вбила у Грозі 59 людей

Відповідний висновок оприлюднила двопартійна комісія Конгресу зі стратегічної політики, інформує The Financial Times.

“Сполучені Штати і їх союзники повинні бути готові стримати і перемогти обох супротивників одночасно”, —  йдеться у звіті комісії.

Експерти наголошують, що Росія та Китай намагаються розвалити існуючий міжнародний порядок. Китайська і російська загрози стануть особливо гострими у 2027-2035 роках, тому “рішення необхідно приймати зараз, щоб нація була готова”.

У звіті вказується, що США наразі не достатньо підготовлені до протистояння з двома противниками, я арсеналі яких є ядерна зброя.

“Нове глобальне середовище принципово відрізняється від усього, що було в минулому, навіть у найтемніші дні холодної війни”, — йдеться у звіті.

Крім того, автори документа попередили, що йдеться про появу не одного, а одразу двох ядерних противників, “кожен з яких має амбіції змінити міжнародний статус-кво, силою, якщо це необхідно”.

Комісія наголосила, що США наразі бракує комплексної стратегії протидії загрозі, що насувається.

Передусім, занепокоєння експертів викликане швидким розширенням ядерного арсеналу Китаю, яке, як стверджується в доповіді, відбувається “в масштабах і темпах, небачених з часів американсько-радянської гонки ядерних озброєнь, яка завершилася наприкінці 1980-х років”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com