США не виведе війська з Іраку – Bloomberg

28.01.2024, 17:05
153323

Ірак і офіційні представники військової коаліції на чолі з США по боротьбі з терористичним угрупованням “Ісламська держава” (ІДІЛ) розпочали переговори в Багдаді в суботу, щоб переглянути майбутнє місії.

Читайте також: Невідомі дрони завдали ударів по військових базах США в Сирії та Іраку – ЗМІ

Про це йдеться в заяві офісу прем’єр-міністра Іраку Мохаммеда Шиї Аль-Судані, повідомляє “Європейська правда”, з посиланням на Bloomberg.

Хоча Аль-Судані заявив, що хоче узгодити зі США та їхніми союзниками дату виведення їхніх військ з Іраку, Міністерство оборони у Вашингтоні заявляє, що ці зустрічі не є переговорами про виведення американських військ з Іраку.

На порядку денному засідань Вищої військової комісії США та Іраку стоять три питання: загроза з боку ІДІЛ, оперативні та екологічні вимоги і зміцнення іракських сил безпеки.

Після огляду “буде сформульовано конкретний графік завершення військової місії коаліції і переходу до двосторонніх відносин у сфері безпеки між Іраком, США і країнами-партнерами по коаліції”, – йдеться в заяві іракської сторони.

“Наші іракські партнери запевнили нас у своїй прихильності до спільної роботи над формуванням майбутнього військової присутності США і остаточної поразки ІДІЛ”, – заявила в четвер прессекретар Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, переговори “дозволять перейти до міцного двостороннього партнерства в галузі безпеки між США і Іраком”.

Раніше  стало відомо, що сили США завдали ударів по трьох об’єктах в Іраку, які використовуються підтримуваним Іраном терористичним угрупуванням “Катаїб Хезболла” і пов’язаними з ним угрупованнями.

Перед цим внаслідок потужного ракетного удару по американській авіабазі Айн-аль-Асад в Іраку були поранені кілька військовослужбовців США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com