США оголосили новий пакет військової допомоги для України: що у списку

11.10.2023, 15:01
148091

У новому пакеті військової підтримки для України США передадуть боєприпаси для систем протиповітряної оборони, артилерійські і ракетні боєприпаси, високоточні авіаційні боєприпаси, протитанкову зброю та обладнання для протидії російським дронам.

Читайте також: Як експартнер Єрмака різко розвинув бізнесові справи – розслідування (відео)

Про це 11 жовтня повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін на відкритті 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”).

Він очікує, що на зустрічі низка країн оголосять про нові пакети допомоги для України. Нині відомо, що це вже зробила Велика Британія.

Остін також зауважив, що новий пакет збільшує загальні американські зобов’язання до 43,9 млрд доларів з початку повномасштабної війни. Цей пакет допомоги буде профінансований із коштів, які Пентагон заощадив через помилку в обліку. Вони дозволяють відправляти Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення нової допомоги Україні з тимчасового законопроєкту про витрати, прийнятого Палатою представників минулими вихідними.

Раніше у Пентагоні заявили, що Конгрес США має затвердити додаткове фінансування для того, щоби США могли одночасно надавати необхідну військову допомогу Ізраїлю та Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com