США попередили, що Китай надає Росії дані геопросторової розвідки – Bloomberg

6.04.2024, 18:00
156929

США попередили союзників про те, що Китай посилив свою підтримку Росії включно з наданням даних геопросторової розвідки, щоб допомогти Москві у війні проти України.

Читайте також: «Звільнення Київщини показало, що Україна здатна битися за свою волю», – Кличко нагородив захисників

Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Видання зазначає, що Китай надав РФ супутникові зображення для військових цілей, а також мікроелектроніку та верстати для виробництва танків. Підтримка Китаю також включає оптику, паливо, яке буде використовуватися в ракетах, і розширення космічної співпраці.

“Пекін намагався показати себе переважно нейтральним перед обличчям повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій рік, але він встановив глибокий альянс з Москвою в рамках того, що Сі Цзіньпін і Володимир Путін назвали “безмежною” дружбою напередодні зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні”, – йдеться у статті.

Bloomberg уточнює, що торгівля між двома країнами сягнула рекордних 240 мільярдів доларів у 2023 році. Водночас Китай постачає до Росії дуже різноманітні товари: від одягу до автомобілів, після відтоку західних виробників і численних раундів санкцій. Водночас РФ збільшила експорт таких товарів, як вугілля та нафта, до Китаю.

Видання наголошує, що підтримка Китаєм Росії поглибилася останніми місяцями.

“… Виникає занепокоєння, оскільки Україна стикається з критичною нестачею артилерії, а її союзники невпинно намагаються допомогти Києву. Тим часом Росія змогла збільшити своє внутрішнє виробництво зброї, продовжує імпорт ключових компонентів через мережу третіх країн і отримує снаряди та іншу зброю від таких країн, як Північна Корея та Іран. Раніше адміністрація Байдена попереджала Пекін не надавати Росії зброю, і наразі немає жодних ознак цього”, – наголошує Bloomberg.

Водночас видання зазначає, що раніше адміністрація Байдена попереджала Пекін не надавати Росії зброю, і наразі немає жодних ознак цього.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com