США попросили Україну припинити удари по російській енергетичній інфраструктурі — ЗМІ

22.03.2024, 15:31
156169

Видання Financial Times дізналося, що Сполучені Штати нібито закликали Україну не бити по російських нафтопереробних заводах та іншій енергетичній інфраструктурі, оскільки переймаються, що це може призвести до зростання цін на енергоресурси та ще більшу ескалацію.

Читайте також: Катування та зґвалтування 2-річного Данила: у Польщі судять українців

Джерело: як пише“Європейська правда”, про це з посиланням на джерела повідомляє Financial Times

Деталі: Видання зазначає, що на умовах анонімності спілкувалося з трьома співрозмовниками. Прохання-попередження Києву нібито неодноразово передали топпосадовцям Служби безпеки України та Головного управління розвідки, які курують українські програми розробки безпілотних ударних систем.

Один зі співрозмовників каже, що Білий дім “все більше стурбований” українськими ударами по нафтопереробних заводах, терміналах та іншій енергетичній інфраструктурі у західній частині РФ, що вплинули на російські обсяги виробництва у цій сфері.

Однією з причин занепокоєння Штатів є те, що спадання російського експорту може спровокувати глобальне підвищення світових цін, оскільки Росія попри санкції досі залишається одним з найбільших експортерів. Зростання цін на пальне може відобразитися на результатах майбутніх президентських виборів у США.

Також у Вашингтоні стурбовані, що у відповідь на українські удари Росія може зробити щось з енергетичною інфраструктурою, важливою для країн Заходу, як, наприклад, трубопроводом, що прокачує нафту з Казахстану через територію Росії для експорту на глобальні ринки.

У відповідь на запити про коментарі у Раді нацбезпеки сказали, що США “не заохочують та не уможливлюють” українські удари по цілях на території Росії. З Києва коментарів не надали.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com