“США повинні припинити заохочувати війну”: президент Бразилії зробив гучну заяву щодо України

15.04.2023, 16:03
139073

Лідер Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити “заохочувати” війну в Україні та почати говорити про “мир”.

Читайте також: ЗСУ показали вуличний бій у Бахмуті

Про це пише The Guardian.

Президент Бразилії вважає, що якщо у США припинять говорити про продовження війни, то таким чином світу вдасться “переконати” російського та українського президентів, адже, за його словами, “мир в інтересах всього світу”.

“Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир”, – заявив Лула журналістам у Пекіні по завершенні візиту, де він зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Візит Лули до Китаю лише підтвердив зміцнення зв’язків між країнами. Водночас Бразилія продовжує балансувати, оскільки також прагне тісніших зв’язків з Вашингтоном.

У той же час, ні Китай, ні Бразилія не запровадили санкції проти Росії з початку повномасштабного вторгнення країни на територію України.

Натомість президент Бразилії запропонував створити групу країн для посередництва у війні. Крім того, він обіцяв порушити це питання у Китаї.

“Важливо мати терпіння для розмови з Путіним і Зеленським, сказав він. Але перш за все необхідно переконати країни, які постачають зброю, заохочують війну, зупинитися”, – заявив Лула.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com