США пронеслось руйнівне торнадо: десятки загиблих (фото)

4.03.2019, 12:31
14709

На півдні США пройшло потужне торнадо. Кількість загиблих вже перевищила 20 чоловік. У штатах Алабама та Джорджія тривають пошукові операції.

Читайте також: Торнадо на Кубі: є жертви

Вчора, 3 березня, пізно ввечері півднем Сполучених Штатів прокотилась серія торнадо. Щонайменше 23 людини загинули, ще багато постраждали. Влада повідомляє, що кількість загиблих продовжуватиме зростати.

Особливо сильно постраждало місто Лі Каунті у штаті Алабама. Там ураган сунувся просто вздовж вулиці та трощив будинки. Багато людей потрапили до лікарень з серйозними травмами, повідомив Шериф округу Джей Джонс. Серед жертв було кілька дітей.

Перший торнадо, який вразив Лі Каунті, мав діаметр майже кілометр. На світлинах, зроблених місцевими службами порятунку, видно зруйновані будинки, вирвані дерева та засмічені вулиці. В результаті округ було знеструмлено.

Крім Алабами постраждала і сусідня Джорджія. Там пройшов торнадо, який сягав швидкості вітру до 218 кілометрів на годину, повідомляє національна служба погоди. Негода також зачепила Флориду та Південну Кароліну.

Влада попередила про небезпечні торнадо і закликала місцевих жителів бути надзвичайно обережними.

Президент США Дональд Трамп зробив також відповідний пост на Twitter, закликаючи берегтись від ураганів.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com