США тимчасово припинили фінансування інших країн

8.08.2019, 10:11
36446

Адміністрація Дональда Трампа наказала двом федеральним відомствам тимчасово припинити перерахування фінансової допомоги за кордон на час перевірки діяльності обох відомств. Мова йде про Держдепартамент та Агенцію США з міжнародного розвитку (USAID), передає “Голос Америки”.

Читайте також: США запровадили повне економічне ембарго проти Венесуели

Так, адміністративно-бюджетне управління наказало Держдепартаменту та USAID відзвітувати про фінансової діяльності та припинити витрачати кошти на програми, які ще не були затверджені офіційно. Управління назвало 10 сфер, робота в яких повинна бути заморожена. У їх число увійшли міжнародна охорона здоров’я, боротьба з наркотиками, миротворчість і допомога в розвитку територій.

Опоненти цієї ідеї кажуть, що в результаті іноземні держави позбудуться допомоги на суму від 2 млрд до 4 млрд доларів.

Кошти, що опинилися під перевіркою, відносяться до 2018/19 фінансового року. У разі, якщо вони не будуть витрачені до 30 вересня, їх доведеться повернути у федеральний бюджет.

Критики ініціативи припускають, що це було зроблено навмисно з тим, щоб законодавці не змогли заблокувати указ Білого дому.

Читайте також: США має намір запровадити нові санкції проти Росії

“Презирство, з яким адміністрація відноситься до Конгресу, разюче. Коли Конгрес вирішує, скільки ми повинні витратити на іноземну допомогу, це не просто пропозиція. Це закон, підтриманий Конституцією”, – заявив Еліот Енгел, голова Комітету закордонних справ Палати представників.

Офіційний представник Адміністративно-бюджетного управління Рейчел Семмео заявила, що федеральні відомства зобов’язані витрачати затверджені Конгресом кошти за призначенням.

“Намагаючись забезпечити підзвітність, ми запросили інформацію про поточний стан кількох програм з надання іноземної допомоги, щоб виявити обсяг фінансування, що не є обов’язковим”, – пояснила Семмео.

Автори бюджетної заявки Білого дому запропонували серйозне скорочення обсягів такої допомоги, проте поки що конгресмени ці пропозиції відкинули.

Слід відмітити, що Сенат США схвалив законопроект “Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони”, в якому передбачено до 300 мільйонів доларів допомоги Україні у сфері безпеки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com