США внесли ПВК “Вагнер” та Росію до “чорного списку” щодо свободи віросповідання

3.12.2022, 15:05
131958

США внесли ПВК “Вагнер” разом із “Талібаном” до списку організацій, що викликають занепокоєння у сфері свободи віросповідання.

Читайте також: “Білоруські сили вступлять у війну на боці Росії в будь-якому разі”: Михайло Самусь

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

“Я призначаю угруповання “Аш-Шабаб”, “Боко харам”, “Хайят Тахрір аш-Шам”, хуситів, радикальний рух “Талібан” і “Вагнер”, ґрунтуючись на її діях у ЦАР, структурами, що викликають особливе занепокоєння”, – сказано в письмовій заяві посадовця.

Блінкен також вніс низку країн до списку тих, які викликають особливе занепокоєння в межах “Закону про міжнародну релігійну свободу” від 1998 року. До списку потрапили М’янма, Китай, Іран, Північна Корея, Пакистан, Росія, Саудівська Аравія, Таджикистан, Туркменістан, Еритрея, Куба та Нікарагуа. Останні дві держави стали новачками списку, адже всі попередні потрапляли туди й раніше.

Держдепартамент США заявляв, що влада вказаних країн причетна або допускає вчинення особливо серйозних порушень свободи віросповідання.  

Держдеп також вніс Алжир, ЦАР, Коморські острови та В’єтнам до спеціального контрольного списку держав, уряди яких є відповідальними за серйозні порушення свободи віросповідання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com