США внесли Росію до переліку країн, що підтримують торгівлю людьми

20.07.2022, 11:31
124247

У вівторок, 19 липня, Держдепартамент США оголосив щорічний звіт про торгівлю людьми, в якому вперше присутній розділ з переліком держав, які проводять політику, що сприяє цьому явищу. У списку держав, які підтримують торгівлю людьми, опинилася Росія.

Читайте також: “Друг” Росії Угорщина несподівано дозволила транзит своєю територією зброї для України

Про це повідомляє Reuters з посиланням на доповідь держсекретаря Ентоні Блінкена.

“Мільйони українців були змушені залишити свої будинки… Дехто взагалі залишив країну, більшість — лише із тим, що змогли забрати”, — заявив він.

У Держдепі США вважають, що війна, розв’язана Путіним в Україні, стала “фактором ризику” для мільйонів українських біженців, які в цій ситуації можуть бути жертвами торгівлі людьми.

Тисячі українців, серед яких багато дітей, депортовані до “фільтраційних таборів”, де у них вилучають документи, змушують отримувати російські паспорти, а потім переправляють у віддалені райони Росії.

Росію також включено до окремого списку країн, які наймають або вербують дітей-солдатів.

Блінкен процитував повідомлення про те, що після захоплення частини Донбасу в 2014 році очолювані Росією бойовики використовували дітей для чергування на блокпостах.

Після повномасштабного вторгнення цього року стало відомо, що російські війська також використовують дітей як живий щит.

Загалом до списку країн, які проводять “політику чи практику” торгівлі людьми, примусової праці або тих, чиї сили безпеки чи підтримувані урядом збройні групи вербують або використовують дітей як солдатів, включено 12 країн світу. Окрім Росії, це Афганістан, Бірма, Куба, Іран, Північна Корея та інші.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com