США ввели санкції проти Ігоря Коломойського

5.03.2021, 17:36
95202

США ввели санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського за звинуваченнями в корупції. Крім самого підприємця, під обмеження потрапили члени його сім’ї.

Про це з посиланням на держсекретаря США Ентоні Блінкена на офіційному сайті повідомляє американське посольство в Україні. “Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів“, – заявив Блінкен.

Також у США заявили, що Коломойський і зараз “нескінченно намагається підірвати демократичні процеси і інститути в Україні”. Крім підприємця, під санкції потрапили:

дружина Ірина Коломойська;

дочка Анжеліка Коломойська;

син Ізраїль Цві Коломойський.

Бізнесмен і члени його сім’ї не зможуть відвідувати США. “Державний департамент і надалі використовуватиме такі повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com