США виділить 300 млн доларів військової допомоги для України

21.12.2019, 14:52
57341

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, в якому передбачена військова допомога для України в сумі 300 млн доларів.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Конгрес США підтримав виділення $700 мільйонів допомоги Україні

В цілому оборонний бюджет США становить 738 млрд доларів – це більше попереднього на 3,1% більше. Пентагон отримає 635 млрд доларів.

На продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах виділяється 71,5 млрд доларів.

На військову допомогу Україні, яка в тому числі передбачає поставки ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет, передбачається виділити $300 млн, що на $50 млн більше, ніж було закладено в бюджеті на 2019 рік.

Бюджет передбачає антиросійські санкції щодо цілої низки пунктів: щодо газопроводів “Північний потік-2” і “Турецький потік”, а також в рамках включеного в текст “Акту про захист цивільного населення Сирії” (CAESAR Syria Civilian Protection Act). Останній передбачає введення санкцій за підтримку сирійських урядових сил під час “громадянської війни”.

Адміністрація глави американської держави зазначила, що документом передбачено найбільш масштабні інвестиції в збройні сили США.

“Це по-справжньому історичний день для американських збройних сил”, – заявив Трамп під час підписання бюджету.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com