США виділить безпекову допомогу для Ізраїлю, без підтримки України

4.02.2024, 12:10
153667

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що наступного тижня відбудеться голосування щодо законопроєкту про прискорення виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів безпекової допомоги – без підтримки України.

Читайте також: США розробляють нову стратегію допомоги Україні без звільнення територій – WР

Як пише The New York Times, таку заяву він зробив у суботу, 3 лютого. Ззаначається, що це може ускладнити зусилля лідерів американського Сенату зі згуртування підтримки ширшого пакету, до якого входять також заходи з посилення безпеки американських кордонів та допомога Україні.

“Цей крок може ще більше підірвати підтримку компромісу, який вже зазнав критики з боку партійних лідерів, таких як Джонсон і колишній президент Дональд Трамп“, – наголошує видання.

Джонсон сказав, що сенатський пакет буде проваленим після надходження до Палати представників. За його словами, запропоновані у ньому заходи з безпеки кордонів недостатньо жорсткі для стримання сплеску міграції. Натомість Палата представників зосередить зусилля на імпічменті міністра внутрішньої безпеки – голосування з цього питання також заплановане на наступний тиждень.

У листі до членів Палати представників Джонсон додав, що пріоритет Палата буде надавати і власному підходу до допомоги Ізраїлю у війні проти ХАМАСу, незалежно від того, яке законодавство може бути ухвалене Сенатом, якщо таке буде.

“Їхнє керівництво усвідомлює, що, не включивши Палату представників у свої переговори, вони втратили можливість швидкого розгляду будь-якого законодавства”, – заявив Джонсон, наголосивши, що Палаті представників “доведеться працювати над цими питаннями з власної волі, і наші пріоритети повинні бути розглянуті”.

Відомо, що низка представників Республіканської партії в Сенаті та Палаті представників вимагають розглядати підтримку Ізраїлю окремо від питань допомоги Україні та безпеки кордону. Наприкінці 2023 року Сенат уже завадив спробі республіканців форсувати голосування за попередній законопроєкт про допомогу Ізраїлю, підтриманий Палатою представників. Джонсон згадав і про цю історію.

“Демократи чітко дали зрозуміти, що їхнє головне заперечення проти початкового законопроєкту Палати представників було пов’язане з його взаємозаліками. Сенат більше не матиме виправдань, якими б хибними вони не були, проти швидкого ухвалення цієї критично важливої підтримки для нашого союзника (Ізраїлю)”, – написав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com