США збільшить кількість військ у Польщі

13.02.2019, 20:47
11826

Сполучені Штати мають намір значно збільшити число своїх солдатів у Польщі у ситуації, коли адміністрація президента Дональда Трампа збільшує свою активність у Центральній Європі.

Читайте також: Польща закупить ракетних установок у США на 414 мільйонів доларів

Про це повідомляє УНН з посиланням на видання “Financial Times”.

Американський контингент, що налічує 4 тис. солдатів, збільшиться, заявила посол США у Варшаві Жоржет Мосбахер в інтерв’ю “Financial Times”.

За словами Мосбахер, збільшення кількості американських солдатів у Польщі “буде значним”. “Воно перевищує сотні, сотні”, – додала посол.

Найновішою ознакою дедалі тісніших відносин між Вашингтоном та Варшавою є сьогоднішнє підписання контракту між Польщею та США на суму 414 млн доларів на постачання ракетних артилерійських мобільних систем HIMARS.

За словами Мосбахер, “готовність Польщі відігравати роль у посиленні європейських оборонних механізмів мала ключове значення для польсько-американських відносин”.

“Поляки є важливим союзником, вони інвестують свої 2 відсотки ВВП в оборону. Вони готові модернізувати свою армію на 40 млрд доларів. Ми поважаємо це”, – наголосила американська посол, порівнюючи Польщу з державами НАТО, котрі не витрачають необхідних коштів на оборону.

“Ми попросили (інші країни), аби вони активізували (дії) і взяли на себе частковий тягар у 2 відсотки свого ВВП (на оборону) і вони нарікають на це. Але поляки ні. І це не залишиться непоміченим. Тому, коли мова йде про постійну присутність тут, я думаю, що вони будуть винагороджені”, – наголосила Жоржет Мосбахер.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com