США зняли всі заборони на удари їхньою зброєю вглиб Росії

21.06.2024, 17:03
160660

США заявили, що Україна може використати американську зброю для ударів по всіх російських силах, які атакують з території РФ, а не лише тих, що розташовані поблизу Харкова.

Читайте також: США заявили про зміну пріоритетів в питанні наданні зброї Україні: що відомо

Про це сказав радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван, пише Politico.

За його словами, угода з Україною про використання американської зброї для ударів по Росії поширюється “всюди, де російські сили перетинають кордон з російської сторони на українську, щоб спробувати захопити додаткову українську територію”.

“Справа не в географії. Справа у здоровому глузді. Якщо Росія нападає або збирається напасти зі своєї території на Україну, є сенс лише в тому, щоб дозволити Україні дати відсіч силам, які б’ють по ній з-за кордону”, – сказав Салліван.

Ця заява відрізняється від попередньої позиції США, коли дозвіл на удари по російській території обмежувався лише прилеглими територіями РФ до Харківської області. Відтоді українські війська вже використали американську зброю для удару по цілях у Бєлгороді.

Американські офіційні особи наголошують, що це не є зміною політики, а лише її уточненням. Вони стверджують, що початкове рішення не виключало можливості відбиття інших транскордонних атак, хоча спочатку було сформульоване в контексті штурму Харкова.

Салліван також зазначив, що якщо Росія атакуватиме інші прикордонні регіони України, наприклад, Суми, ця політика буде застосована і там.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com